Редактор: e-mail: Кадър Телевизия 7/8Имаше интересни избори в неделя, едни частични избори

...
Редактор: e-mail: Кадър Телевизия 7/8Имаше интересни избори в неделя, едни частични избори
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Когато на избори се гласува с машини, се стига до едно чудо - ГЕРБ са трети

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Телевизия 7/8

Имаше забавни избори в неделя, едни частични избори за кмет в Благоевград, и за първи път се гласуваше единствено с машини. И в този момент, какви са обстоятелствата. От избори с машини имаме почтени избори, лесни избори, избори без невалидни бюлетини, дублирам без невалидни бюлетини. И тъй като нямаше хартии и опция за фалшификации, в една махала съвсем не са дали своят вот. Изненадващо. След като не може да влезеш с попълнена хартиена бюлетина или пък да снимаш с телефона си по какъв начин си дал своя вот на хартията и настават чудеса. Едни хора не гласоподават. Оттук незабавно следва и още едно знамение - ГЕРБ са трети. Това са едни такива свързани чудеса, ГЕРБ са трети, с съвсем двойно по-малко гласове от първия. Изводът е, че просто когато не могат да купуват гласове и когато не могат да вършат бюлетините на другите партии невалидни, гласовете на ГЕРБ са си такива, каквито са си. Ей такива.

С тези думи Тошко Йорданов откри днешното предаване на „ Студио Хъ “ по Телевизия 7/8.

Разбира се, гербаджиите незабавно взеха да вият, че имало ниска изборна интензивност поради машините, само че тук ще изтъквам сътрудника от вестник СЕГА Диян Божидаров. Колегата е извадил каква е била изборната интензивност през годините, когато е имало такава обстановка - частични избори.

В Русе 2002 година да вземем за пример изборната интензивност е била 20%, 2005 година в София, на двата тура изборната интензивност е към 30%. 30%, колкото в Благоевград, дори в Благоевград е по-висока или там някъде беше. Но това, което желая да вметна е, че на изборите през 2005 година, когато изборната интензивност е 30%, то тогава Бойко Борисов става кмет, а в този момент реве, че имало ниска интензивност. Още един образец - 2013 година във Варна, изборната интензивност е била и на двата тура към 25-26 %. Това са обстоятелствата. Толкоз.

Между другото тия от ГЕРБ вместо да се пробват да привлекат хората към тях, замислят единствено дивотии. Не знам дали знаете, само че пълзи едно такова разпореждане, по какъв начин трябвало техните хора да излязат да гласоподават на 11-и до обяд, с цел да може техни придворни социолози да пишат по какъв начин ГЕРБ дръпнали в резултатите, а пък следобяд щели да вършат опашки пред машините. Влиза някой гербаджия, седи пред машината и мисли, щото не знае по какъв начин да гласоподава, да се получават опашки, или инцидентно да я бута. Просто е хубаво, хората по комисиите да са наясно, а и Министерство на вътрешните работи да е наясно с това и да се реагира задоволително бързо. Пък дето се вика, всички естествени хора също може да излязат предобед да гласоподават, с цел да ги разкараме тия най-сетне, сподели още Тошко Йорданов.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР